2024 Balkan Turları

0
Price
Price
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

202
8 Gece 9 Gün
Ljubljana / Slovenya
Karadağ / Podgorica
Min Age : 15
Max People : 50

Tur Detayları

1.Gün:İstanbul - Ljubljana - Bled

………. Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Let’s Balkan Kontuarı önünde saat ……’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben, …… Hava Yolları’na ait ……. sayılı uçakla saat ……’de Ljubljana’ya hareket. Yaklaşık …. saatlik yolculuğun ardından saat …….’de dünyanın en sakin şehirlerinden Ljubljana’ya varış. Pasaport, bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından yapacağımız panoramik şehir turumuz için hareket.Bugünkü gerçekleştireceğimiz panoramik turda, Vodnik Meydanı, Ljubljana Kalesi, St. Nikolaja Katedrali, Zmajska Most, eski meydan, tarihi çeşme ve halk meydanı,eski kale göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turumuzun sonunda serbest zaman. Serbest zamanın ardından kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte,Alp Dağların’da ortasında küçük bir ada da bulunan ve bölgedeki tek göl olma özelliğine sahip Bled gölüne hareket.Bu muhteşem doğayı keşfederken göl kenarında kurulmuş olan kasabayı da yürüyerek tanıyacağız. Devamında eşsiz güzellikte olan Bled Kalesi’ne çıkacak ve kasabanın bütün manzarasını görebilme imkanı .Bled bölgesi fotoğraf tutkunları için kaçınılmaz bir fırsat olacaktır.Ardından fotoğraflarımızı göl kenarındaki kafelerde inceleyebilir veya Bled’in doğal güzelliklerini yaşayarak zaman geçirebilirsiniz. Turun sonunda Ljubljana’ya ve otelimize transfer.Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde.Konaklama Ljubljana.

2. Gün: Ljubljana – Zagreb

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otel’de kararlaştırılan saat’te Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından rehberimiz ile birlikte otobüslere yerleşme.Yaklaşık 2 saat süren yolculuğumuzun ardından Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’e varış.19 yüzyıl mimarisi, kültürel özellikleri, tarihi özellikleri ve doğa güzellikleri ile beklentilerinizden çok daha güzel bir kent olan Zagreb, aynı zamanda eğlenceli hayatı ile de ünlüdür. Zagreb’in görülmesi gereken en önemli yerleri Orta çağ özellikleri ile Yukarı Şehir (Kaptol) bölgesindedir. Büyüleyici güzellikteki Zagreb’de aşağı ve yukarı şehir merkezi sokaklarında yapacağımız turumuz esnasında, öncelikle Mirogoj Park Mezarlığını ve burada bulunan heykelleri, Zagreb Katedralini, Dolac Pazarını, Zagreb’in sembolü St Mark Kilisesini, Lotrseak Kulesini,St Catherine Kilisesini gezeceğiz. Taş Kapı’da ise dileyen misafirlerimiz dilekleri için mum yakabilirler. Dünya’da sadece Zagreb’te öğlen saati Lotrscak tepesinden atılan top ile duyurulmaktadır. At nalı şeklinde birçok güzel parkı ile ünlü olan Zagreb’in en ünlü aynı zamanda da Avrupa’nın en eski Parkı olan Maksimir’i gezeceğiz. Arkeoloji Müzesi, Ulusal Müze, hükümet binaları da göreceğimiz önemli yerlerden bazılarıdır.Turun bitimi ile birlikte Akşam yemeğine transfer .Ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme.Konaklama Zagrep.

3. Gün:Zagreb – Plitvicka Gölü

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otel’de kararlaştırılan saat’te Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından rehberimiz ile birlikte Plitvice Milli Parkına hareket.Yaklaşık 2 saat süren yolculuğumuzun ardından Hırvatistan’ın doğal cenneti konumundaki Plitvice Milli parkına varıyoruz.Bu bölgede yapacağımız yürüyüş turunda birden fazla Unesco dünya korumalar listesindeki gölleri görücez.Öğlen yemeğimiz Lunch Box şeklinde olacaktır.Yaklaşık olarak 3-4 saat süren turumuzun ardından buluşma noktasında aracımıza biniyor ve Konaklama,Akşam yemeği için otelimize hareket ediyoruz.Konaklama Seliste.

4. Gün:Seliste – Bihac

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out , otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte 1 saatlik keyifli bir yolculuğun ardından ilk durağımız, tarihi 16. yüzyıla kadar dayanan bir Osmanlı Kalesi Ostrožac Castle gezicez.Ardından 20 dakikalık güzel manzaralar ve rehber anlatımları ile Bihaç şehri turu başlar.Tarihi 1205 li dönemlere dayanan Kapetanova Kula , 1266’larda inşa edilmiş eski bir Katolik Kilisesi olan Osmanlı Camisi Fethıja Cami görülecek yerler arasındanır.Turumuzun bitimi ile sizlere muhteşem doğası , şiirlere romanlara konu olmuş Una nehrine götürüyoruz.Una milli parkında yapacağımız gezide Strbacki buk şelalesini görüyoruz, dileyen misafirlerimiz Rafting turumuza’da katılabilirler.Serbest zamanın ardından akşam yemeği ve konaklama için otel transfer.Konaklama Bihaç.

5. Gün: Bihac – Jajce – Sarajevo

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out , otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte 3 saatlik yolculuğumuzda ilk durağımız, Bosanski Petrovac üzerinden Osmanlının son fetih ettiği Bosna krallık şehri Jajce.İsmini çevresindeki yumurta görünümlü dağlardan alan ve Unesco tarafından kültür mirası olan Jajce(Yumurta) şehrinde geziceğimiz yerler arasında; dünyanın en güzel 12 şelalesinden biri olan Pliva şelalesi, Jajce kalesi, St. Mary Kilisesi,Etnografya Müzesi, Travnik Kapısı,Aziz Luka çan kulesi, Ayı kulesi, CataCombs(Yeraltı mezarlığı), yeraltı Kilisesi,Esma Sultan Cami, Mithraeum Tapınağı . Gezimizin ardından yaklaşık 15 dakikalık bir mesafede yer alan Plivska Gölü’ne hareket.Burada alacağımız öğlen yemeğinin ardından, Plivisko gölünün Cennet noktalarını daha yakından görebilmek çay ve kahve ikramlarımızla 1 saatlik tekne gezisi.Tekne gezimizin ardından yaklaşık 3 saat süren Bosna hersek’in Başkenti Saraybosnaya varış.

6. Gün:Saraybosna

6.Gün Saraybosna
Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte, Doğal bir park olan Vrelo Bosna parkına ardından Savaş Tüneline hareket.İlk olarak Bosna nehrinin kaynağına yani Vrelo Bosna parkına gidiyoruz.Park’ta Çay ve Kahve ikramından sonra kısa bir serbest zaman alıp belirlenen bölgede toplanıyoruz ve Bosna Hersek’in kaderini değiştiren Savaş Tünelini ziyaret ediyoruz.Savaş Tünelinde; Tünel Müzesini ziyaret ediyor,Tünel Video’sunu izliyoruz.Sonrasında Başçarşı şehir merkezine doğru profosyonel rehber anlatımlarıyla hareket ve Başçarşıda rehberimiz ile şehir turu başlar. Şehir turu Beyaz Tabya ve devletin ilk Cumhurbaşkanı Alija İzzetbegovic’in kabrini ziyaret ile devam eder, daha sonra Camileri, Michael and Gabriel Ortodoks Kilisesi ,Sinagog ve Kiliseleri ve şehrin 1001 incisini ziyaret etmek için yokuş aşağı yürüyerek Osmanlı imparatorluğunun Bosnamıza miras bıraktığı Bascarsije Başçarşı’ya da görüceğimiz yerler arasında; Sultan Cami, Hüsrev Bey Cami, Katedral,Bursa Bedesteni, Ortodoks Kilisesi ve Sinagog,pazar katliamının yapıldığı bölge,Tito Ateşi, Bedesten, Fatih Hünkar Camisi, At Meydanı yer alıyor.Sonrasında meşhur Boşnak Böreği yemek için börekçimize doğru ilerliyoruz.Boşnak böreği ziyafetinin ardından ,Gavrilo Princip tarafından suikast e uğrayan Avusturya-Macaristan veliaht Prensi Ferdinand ve eşi Sofia ‘nın hayatlarını kaybettikleri ve 1.dünya savaşına neden olan olayın geçtiği köprü Latin Köprüsü’nü ziyaret ve serbest zaman.Serbest zamanın ardından belirlenen bölgede toplanılarak, temelleri 1959 senesinde atılan Saraybosna’yı kuş bakışı görebiliceğimiz Ramo Biber zirvesine teleferik ile çıkıyoruz.Ardından şehre inip, akşam yemeği(Boşnak Gecesi)’nin organize edileceği restorantımıza doğru hareket ve belirlenen saatte otele doğru ilerliyoruz. Konaklama Saraybosna

7. Gün:Saraybosna – Konjic - Jablanica – Mostar – Trebinje

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte Bosna Hersek’in en güneybatısı na doğru hareket ediyoruz..İlk durağımız,dünyanın en güzel nehirlerinden biri olan ve uzantısı Adriyatik denizine kadar devam eden Neretva nehrinin üzerine 17.yy da 19.Osmanlı padişahı IV.Mehmet tarafından yaptırılan tarihi Konjıc köprüsünü ziyaret ediyoruz.Yolculuğumuz kuzu kokularının arasından devam ederken,bir çay&kahve molası veriyoruz ve hiç vakit kaybetmeden , 1945’lerde Tito tarafından yıktırılan demir tren köprüsünü ve Josip Bronz Tito’nun 2.dünya savaşında stratejik bir bölgeyi savunarak Mareşellik rütbesini aldığı Jablanica şehrini ziyaret.Şimdi bizleri yaklaşık 1 saatlik bir yol bekliyor ve bu sürecin içerisinde rehberimiz sizlere Mostar ve Bosna Hersek tarihinden vereceği önemli anlatımlarla kendinizi adeta tarihin içerisinde bulacaksınız ve gözlerinizi açtığınızda tarihi Pocitelj(Türk Köyü)’ne varıcaz.Burada Şişman İbrahim Paşa Camisi,Hamam,Kale,Kervansaray ziyaretlerimiz olacak ve birer Türk çayı ikramından sonra 15. yy’dan bu yana dimdik ayakta duran Alperenler Tekkesini ziyaret.Burada öğlen yemeğimizde Meşhur kırmızı pullu Alabalık ziyafetimiz var.Belirlediğimiz saatte toplanıldıktan sonra 10 dk’lık bir kısa yolculuğun ardından beklenen vakit geliyor ve tarihi Mostar köprüsü Koski Mehmet Paşa Camisinin arka terasında karşımıza çıkıyor.Mostar turumuzu ;Karagöz Bey Camisi,Koski Mehmet Pasha Camisi,Savaş Müzesi ve Mostar köprüsünü gezerek tamamlıyor, ardından alışveriş için serbest zaman alıyoruz.Belirlenen saatte ve bölgede toplanıldıktan sonra artık restaurantımıza hareket ediyor ve belirlenen saatte yaklaşık 2 saat süren Karadağ sınırına yakın otelimize doğru hareket.Akşam yemeğimizi otelde alıyoruz.Konaklama Trebinje.

8. Gün:Trebinje – Dubrovnik – Kotor – Budva

Otelimizde sabah çok erken saatte alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma, aracımıza hareket ve ardından rehberimiz ile birlikte 1 saatlik yolculuğun ardından buram buram tarih kokan Hırvatistan’ın orta çağ kenti Dubrovnik Eski Şehri(Stari Grad)’a doğru hareket ediyoruz.Gezilecek yerler listemizde ;Büyük Onofrio çeşmesi,Fransisken Manastırı,Çan Kulesi,Orlando Sütunu,Rektör sarayı,Ploce Kapısı,Pile Kapısı yer alıyor.Öğlen yemeğimiz restaurantımızın zengin menüsü ile Adriyatik deniz mahsülleri.Yemeğimiz bittikten sonra turumuza devam ediyoruz ;Sponza Sarayı,St Blaise Klisesi,Katedral,Etnoğrafya Müzesi,Kültürel Tarih Müzesi,Eski Liman,Minceta Hisarı,Prijeko Caddesi,Belediye Binası,Marin Drzic Tiyatrosu’nu geziyoruz.Sonrasında eski şehiri daha iyi tanımak için serbest zaman alıyoruz ve belirlenen bölge ve saatte toplanıyor otobüslere hareket ediyoruz.Yaklaşık 1 saat süren Karadağ sınırında gümrük işlemlerimizi tamamlayıp, dünya’nın Kosova ile birlikte en genç iki devletinden biri olan Karadağ’da, ilk durağımız önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor. Burada, Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız.Kotor’da alınan muhteşem öğle yemeğinin ardından(İsteğe Bağlı) geziceğimiz yerler ;Sveti Tripon Katedrali,Sveti Luke Katedrali,Sveti Ana Klisesi,Şifa veren Meryem Kilisesi,Kotor Sarayı,Napoleon Tiyatrosu,St Nicolas Katedrali,Deniz Müzesi ve Kotor körfezi.Turumuzu bitirdikten sonra,serbest zaman veriliyor ve belirlenen bölgede toplanıp otobüsümüze doğru hareket ediyor,yaklaşık 1 saatlik Budva yolculuğumuza başlıyoruz.Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz.Gezimizin ardından Budva Limanında Balık ziyafeti ve sonrasında Budva’nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için tam gün serbest zaman. Daha sonra, Otele transfer.Konaklama Budva.

9. Gün:Budva – St. Stefan – Virpazar – Podgorica

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otel’de kararlaştırılan saat’te Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından rehberimiz ile birlikte, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapurlu zengin bir işadamına satılması ile günümüzde restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir noktada sabah kahvesi molası.Sonrasında Karadağ’ın Arnavutluk ile sınır gölü olan, güney avrupa’nın en büyük gölü Skadar gölünü ziyaret.Yaklaşik 270 kuş çeşidine ev sahipliği yapan bu göl’de tekne ile göreceğimiz yerler arasında ; Karadağ Alkadras Hapisanesi,Lesendro Kalesi , Besac kalesi bulunmaktadır.Turumuzu bitirdikten sonra Karadağ’ın başkenti Podgorica ya hareket.Podgorica havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından …… dönüş.

Bir sonraki Let’s Balkan organizasyonunda görüşmek umuduyla,
Let’s Balkan’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • Ekonomi sınıfı uçak bileti
  • 8 Gece 4* otellerde bb servis konaklama
  • Türkçe Profesyonel rehberlik hizmeti
  • Tüm transfer hizmetleri
  • Tur kapsamındaki tüm programlar

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Program haricindeki extra turlar
  • Otel ve restaurant extraları
  • Müze ve milli park giriş ücretleri
Harita

Ljubljana, çocuklar için peri masalı bir şehirdir. Efsanelerin, güçlü bir ejderhanın kasaba sakinlerine saldırdığı söylenir.Antik Yunanlı Prens Jason  yardım etmeye karar verdi. Klasik bir savaşta genç prens ejderhayı öldürdü.