2024 Büyük İtalya Turu ve Balkan Turu

0
Price
Price
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

190
8 Gece 9 Gün
Türkiye / İstanbul
İstanbul / Türkiye
Min Age : 11

TUR DETAYLARI

1.Günİstanbul - Selanik

14:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi, 14.30 Mecidiyeköy Finansbank önü, 15.00 Bakırköy Ömür Plaza Önü, 16:30 ‘da Isparta Kule Tır Parkı hareketle, sınır kapısına, profesyonel Let’s Balkan rehberleri ile varış. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Selanik’e yolculuk

2.Gün: Selanik – Igoumenitsa

Sabah kahvaltımız Lunch Box şeklinde olup, keyifli anlatımların ardından, Dedeağaç, Gümülcüne, İskeçe, üzerinden Selanik’e varış. Selanik’e varışımıza takriben turumuz başlar. Şehir turumuz esnasında Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan’ın en büyük Katedrali olan Aya Dimitrios Katedrali, Büyük İskender Heykeli ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün evini geziyoruz.Turumuzun ardından, Selanik’in Cafe’leri ile meşhur Kordon Boyunda gezip Cafe’lerde Yunanistan’ın tadı damağınızda kalacak olan kahvesi Frape’nin tadına bakma fırsatı. Şehir turumuzun ardından rehberimizin ön gördüğü vakit kadar serbest zaman. Rehberimizin belirttiği saatte buluşma ve Igoumenitsa Limanına hareket ediyoruz.Yapılacak gümrük işlemlerini takiben Grubumuz için ayırtılmış yerlere geçiş ve saat ……’da hareket. Gecemiz tamamiyle keyifli feribot yolculuğu ile geçecektir.

3.Gün:Bari(Brindisi) – Roma ( Pompei & Roma )

Sabah yerel saat ile ….’da İtalya’nın Liman şehri Bari’ye varışı takiben otobüsümüz ile rehberiniz tarafından düzenlenecek yol güzergâhımızdaki Antik Kent Pompe’yi gezeceğiz. Bu turumuzda Vezüv Yanardağı’nın eteklerinde var olan ve dünyanın günümüze dek eski halini en iyi yansıtacak biçimde korunmuş, sayılı antik kentlerinden Pompei’de yanardağ patlaması sonucu kalıntı haline gelmiş dükkânlar, köylülerin yaşamış oldukları evler, anfi tiyatro, şehir meydanını rehber anlatımları ile gezeceğiz. Ardından Let’s Balkan rehberleri anlatımlarıyla, İtalya’nın başkenti Roma’ya hareket. Otelimize yerleşme (Check-inn), ve serbest zaman. Bir süre dinlendikten sonra, ışıklar Altında Roma Akşam Turu’nu gerçekleştiriyoruz.Akşam gezimizde, Roma’nın yüksek tepesi olan Aşıklar Tepesi’nden Romanın ışıklar altındaki halini resmetme fırsatını yakalayacağız, ardından Navona Meydanı, Panteon, Colosseum, Via Del Corso, Piazza Del Popolo akşam ışıkları altında ziyaret edeceğiz. Geceleme otelimizde.

4.Gün:Roma

Uyandırma ve sabah kahvaltısının ardından, Let’s Balkan rehberleri anlatımları ile, göreceğimiz yerler arasında; Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen Vatikan, San Pietro Katedrali ve ünlü mimar Bernini’nin dizayn ettiği Venedik Meydanını görüyoruz.. Sonrasında Collosseo, Roma Forumu, Traiano Forumu, Circo Massimo yarış alanı, Mussolini´nin halka seslendiği Venedik meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk çeşmesi {Fontana di Trevi} ve İspanyol Merdivenleri {Piazza di Spagna} bulunmaktadır. Turumuzun ardında, şehirde serbest zaman. Geceleme otelinizde

5.GünRoma – Floransa

Sabah kahvaltısının ardından check-out ve Let’s Balkan rehberleri eşliğinde özel otobüsümüz ile Floransa’ya hareket ediyoruz. Bugünkü ilk turumuz rotamız üzerindeki, Toscana bölgesinin önemli tarihi şehri Siena. Etrüxlerden kalma tarihi orta çağ sokaklarını gezerken günümüzden tarihe adeta bir zaman yolculuğu yapacağız. Siena meydanını ve Gotik Roman mimarisinden örnekler göreceğiz. Şehre varışımıza takriben, Floransa şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuz esnasında, Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, San Giovanni Battista Vaftizhanesi, Santa Maria del Fiore Katedrali ve Signoria Sarayı panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Gezimizin ardından şehir merkezinde serbest zaman alıyoruz. Misafirlerimiz zamanlarını şehri daha yakından tanıyarak ve alışveriş yaparak değerlendirebilirler. Otelimize transfer oluyoruz,Geceleme ve akşam yemeği otelimizde olacaktır.

6.GünFloransa – Venedik

Sabah kahvaltısının ardından grubumuzu bekleyen Let’s Balkan rehberleri ve otobüsümüz ile Venedik’e hareket.Bugünkü, ilk turumuz Pisa turu olacaktır. Etrüxlerin eğik çan kulesi ile kalan, Campo die miracoli (Doumo meydanı) ve Silindir şeklindeki Vaftizhane de Pissa’da ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. Venedik’e varışımız takriben, bu tarihi şehri tanımak üzere, yürüyerek San Marco meydanına doğru rehber anlatımları ile ilerliyoruz. Misafirlerimize sürpriz olarak, vapurettolar ile tarihi San Marco Meydanına varıyoruz. Bu tarihî bölgede, Meydan ve San Marco Katedrali, Dükler Sarayı, Büyük Kanal, Rialto Köprüsü rehberimiz eşliğinde ziyaret edeceğimiz eserler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte, Gondollar ile kanallar gezisine katılarak romantik ve tarihî kanalları su üstünden daha detaylı keşfetme fırsatı yakalıyoruz. Turumuzun bitimi ile birlikte otele transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

7.Gün: Venedik- (Milano&Verona&Garda )

Sabah kahvaltısı ardından, Let’s Balkan rehberleri ile birlikte Milano&Verona&Garda turuna hareket ediyoruz. Gezimizde ilk olarak, İtalya’nın en meşhur mermeri ile ve dünyada filmlere konu olmuş aşkın yaşandığı Romeo ve Jülyet’in evinin de bulunduğu Verona’ya varıyoruz. Tarihi şehri, günlük hayatta devam ettirilen konserlerin gerçekleştiği Tarihi Arenayı Senyörler Sarayı, Brave-Dante ve Erbe Meydanını yakından keşfetme imkânı bulacağız. Verona’ya veda edip her mevsimde dünyanın birçok bölgesinden farklı turistlerin ziyaret etmeden, gitmedikleri doğal güzellikleri ile ünlü Garda Gölü’nü ziyaret ediyoruz ve ardından Sanayi ve meşhur Moda şehri Milano şehir merkezine ilerliyoruz. Yapacağımız Milano şehir turunda şehrin şık caddelerinde yürüyerek Ünlü Doumo meydanına varıyoruz. Meydanda İtalya’nın en önemli ve mimari açıdan en ihtişamlı eserlerinden biri olan Doumo Katedrali’ni rehber anlatımlarıyla daha yakından tanıyoruz. Galeria Vittoria Emanuele Çarşısı ve Ünlü Buenos Aires Bulvarında alışveriş yaparak Milano’daki zamanımızı tamamlıyoruz. Venedik’e hareket ve varış. Geceleme ve Akşam yemeği Otelimizde.

8.Gün:Venedik -Ljubljana - Belgrad

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve Let’s Balkan rehberleri ile birlikte Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a doğru hareket. Yolumuzun üstünde Balkanların ve Avrupa’nın en gelişmiş başkentlerinden ve dünyanın en sakin şehirlerinden Ljubljana’ya varış. Bugünkü kısa yapacağımız panoramik şehir turumuz için merkeze hareket ediyoruz. Bugünkü gerçekleştireceğimiz panoramik turda, Vodnik Meydanı, Ljubljana Kalesi, St. Nikolaja Katedrali, Zmajska Most, eski meydan, tarihî çeşme ve halk meydanı, eski kale göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turumuzun sonunda, gümrük ve pasaport işlemlerimizi tamamlayıp Sırbistan’ınm başkenti Belgrad’a varış. Konaklama ve akşam yemeği Belgrad’daki otelimizde.

9.Gün: Belgrad - Sofya - İstanbul

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra, Check-Out otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma, otobüse hareket ve ardından rehberimiz ile birlikte Sırbistan’ın başkenti Belgrad turumuza başlıyoruz.Let’s Balkan rehberleri ile Belgrad şehir turu esnasında görülecek yerler arasında; Bayraklı Camisi, Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Saat Kulesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askerî Müze, İstanbul Kapı, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Stefan Lazarevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Kale Meydan, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerlerdir. Şehrin kalbi olarak sayılan Knez – Mihajlova Caddesi’nde yapacağımız kısa yürüyüş ile şehir turumuzu tamamlıyoruz. Burada rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar verilecek serbest zaman içerisinde alışveriş yapabilir, caddedeki şık kafelerin tadını çıkarabilirsiniz. Buluşmanın ardından otobüslerimize yerleşiyor ve İstanbul’a doğru hareket ediyoruz. Yapılacak otobüs yolculuğunun ardından İstanbul’a varış. (Gümrük geçişlerine bağlı olarak , bir sonraki gün 03:00 saatlerinde tahminî varış süresi).

Bir sonraki Let’s Balkan organizasyonunda görüşmek umuduyla,

Let’s Balkan’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

1500’lü yıllarda İtalya’nın Pisa kentinde doğmuş olan astronom, fizikçi, matematikçi ve filozof Galileo, bugün gözlemsel astronominin babası ve modern fiziğin kurucusu olarak bilinir. Yaşadığı dönemde İncil’in aksine dünyanın döndüğünü söyleyerek Katolik Kilisesi tarafından afaroz edilmiş, müebbet hapis cezası verilmiş ve 1978 yılına kadar kitapları yasaklılar listesinde kalmıştır. Öldükten sonra bir yerden başka bir yere taşınan naaşından kopan sağ el orta parmağı bugün Floransa’daki Galileo Bilim ve Tarih Müzesi’nde sergilenmektedir. 

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • 6 Gece 4* Otellerde oda kahvaltı konaklama
  • 3 Nights Hotel Accomodation
  • Tüm Transferler lüx otobüsümüz ile
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Tüm otel ve şehir vergileri
  • Tur boyunca rehber kulaklık sistemi
  • Igoumenitsa Limanı feribot biletleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Program haricindeki turlar
  • Otel ve restaurant extraları
  • Öğlen ve Akşam yemekleri
  • Zorunlu Schengen vizesi (Yeşil Pasapor hariç)
Harita