2024 Ukrayna Turu ve Ukrayna Turları

0
Price
Price
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

680
4 Gece 5 Gün
İstanbul - Odessa
Odessa - İstanbul
Min Age : 18
Max People : 50

TUR DETAYI

1.Gün: İSTANBUL - ODESSA

Atatürk veya Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Let’s Balkan kontuarı önünde buluşma. Check-in işlemlerinin ardından….. Havayolları’nın……. sefer sayılı uçuşu ile…….’da Odessa’ya hareket……..’da varışımızı takiben Let’s Balkan rehberleri sizleri karşılıyor ve şehir turumuz için hareket. Karadeniz’in önemini yitirmemiş şehirlerinden Odessa bir zamanlar Tatarların ve Osmanlıların en kilit konumdaki Hacıbey Kalesi’nin bulunduğu yerde kurulmuştur. Rus’lar, 1700’lerin sonlarında kenti kurmuşlar ve bu kent, 1800’lü yıllarda, St. Petersburg ve Moskova’dan sonra, Rusya’nın üçüncü büyük kenti haline gelmiştir. Günümüzde Karadeniz’in İbiza’sı olarak adlandırılan ve Ukrayna’nın üçüncü büyük kenti olan Odessa, Ruslar’dan kalan tarihi binaları ve şehir yapısı, yemyeşil sokakları, geniş parkları ve sahil şeridiyle, sadece Karadeniz’in değil, Doğu Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden biridir. Bu turda, Odessa Opera Binası, Çariçe II. Katerina Anıtı, dünyaca ünlü Potemkin Merdivenleri’nin yanı sıra, eşsiz mimari örneklerini göreceğiz. Ardından otele transfer. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde. Konaklama Odessa.

2.Gün:ODESSA - KİŞİNEV

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte 3 saatlik yolculuğumuzda ilk durağımız, Moldova’nın başkenti Kişinev. Başkent’te göreceğimiz yerler arasında; Büyük Stephen Anıtı ve Parkı, The Alley of Classics Parkı, Puşkin Anıtı, Parlamento Binası, Eski Kilise, Ulusal Tarih müzesi, Parlamento Binası yer alıyor. Ardından serbest zaman. Rehberimizin belirlediği bölgede toplanılarak, Degustasyonlu Milestii Mici Şarap Mahzenleri turuna gidiyoruz. Dünyanın en büyük şarap mahzeni olarak, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, “Mıleştıı Mıcı” adlı şarap mahzeninde yerin 50 metre altında 2 milyon şişe şarap muhafaza ediliyor. Galerilerin toplam uzunluğu 200 kilometre olan mahzenin, şimdilik 55 kilometrelik bölümünde şaraplar muhafaza ediliyor. En derin yeri 80 metre olan mahzende, 1973-2008 yılları arasında üretilen şarapların koleksiyonu yer alıyor. Şarap yapımındaki eski teknikleri göreceğiz, ayrıca bu leziz şaraplardan tatma fırsatı bulacağız. Gezimizin ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Konaklama Kişinev.

3.Gün:KİŞİNEV

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra, otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte 30 dakikalık yolculuğumuzda ilk durağımız, Stariy Orhei. 16. yüzyılda kireçli kaya parçalarının oyulmasıyla oluşturulmuş bu bölge, bir dönem rahipler yaşam alanı olmuştur. Ayrıca şehir merkezinin dışında dünyadan izole edilerek mağaraların şekillendirilmesi ile kurulan köyün kalıntılarına ve çevresine doğru güvenli geçitlerle donatılmış Gaetic Kalesi’ne ev sahipliği yapan Orhei Köyü özenle korunmaktadır. Adeta bir açık hava müzesi. Orhei Köyü bünyesinde Ortaçağ’a ait tarihi bir hamamlar da bulunmaktadır. Bu köy, erken Hıristiyanlık döneminin en önemli bölgelerinden birisidir. Turumuzun ardından merkeze transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde. Konaklama Kişinev.

4.Gün:KİŞİNEV

Sabah kahvaltımızın ardından Gagauzya turu için hareket. Ortodoks Gagavuz halkının ufak bir bölümü 19. Yüzyılın başlarında Türk – Rus savaşları esnasında Bulgaristan’dan Moldova’ya göç etmiş ve 1906 yılındaki 15 günlük bağımsızlık dönemi dışında, sırasıyla Rus, Romen ve Sovyet yönetimi altında hayatlarını idame ettirmişlerdir. 1991 Yılında bağımsızlıklarını kazanarak Gagavuzya Cumhuriyeti’ni kuran halk 1994 yılında Moldova yönetimi altında Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti olarak hayatına devam etmektedir. Komrat’ta TİKA’nın kurduğu yöredeki en önemli kültür merkezi niteliğinde olan, Atatürk Kütüphanesi’nde bilimsel çalışma yapmak isteyenler için ilgili her türlü kaynak bulunmaktadır. Atatürk Kütüphanesi, Süleyman Demirel Anıtı, Besalma, Çadır Lunga görülecek yerler arasında. Alacağımız öğle yemeğimizin ardından Kişinev’e dönüyoruz. Akşam gala gecemiz, Dans gösterileri eşliğinde alacağımız yemeğin ardından serbest zaman. Gece hayatı ile ünlü Kişinev sizleri bekliyor. Konaklama Kişinev.

5.Gün:KİŞİNEV - ODESSA

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve ardından rehberimiz ile birlikte 3 saatlik yolculuğumuzun ardından, Odessa havalimanına Check-in işlemleri için hareket ediyoruz.

Bir sonraki Let’s Balkan organizasyonunda görüşmek umuduyla,

Let’s Balkan’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • 4 Gece 4* Otellerde oda kahvaltı konaklama
  • Tüm Transferler
  • Tüm öğlen ve akşam yemekleri
  • Program dahilindeki tüm turlar
  • Tüm otel ve şehir vergileri
  • Tur boyunca rehber kulaklık sistemi
  • Müze ve milli park giriş ücretleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Uçak bileti
  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Program haricindeki turlar
  • Otel ve restaurant extraları
Harita

1991 senesinde bağımsızlığına kavuşan bu ufak ve şirin ülke doğu Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır.

Doğu Ortodoks Kiliselerine bağlı olan halk kültür bakımından Balkan ve Rus kültürünün arasında kalmıştır. Günümüzde dahi birçok insan Moldova’yı Romanya toprakları arasında görüyor. Gece hayatlarının hiç bitmediği ve eğlencenin sürekleri kanınızı ısıttığı bu şirin ülkeleri,

Her zamanki gibi tavsiyemiz, Let’s Balkan ile Moldova’yı ve Ukrayna’yı keşfedin.