2024 Balkan Turları ve Balkan Turu Fırsatları

0
Price
Price
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

621
8 Gece 9 Gün
İstanbul Otobüs ile Gidiş
İstanbul Otobüs ile Dönüş
Min Age : 8
Tur Detayları

1.Gün:İstanbul - Kavala

İstanbul’da belirlenen bölgede Let’s Balkan rehberleri eşliğinde otobüslere yerleşme. Çay ve Kahve ikramları ile Tekirdağ üzerinden İpsala sınır kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe üzerinden Yunanistan’ın mis kokulu kurabiyeleri ile ünlü şehri Kavala`ya varıyoruz.

2.Gün:Kavala - Selanik - Üsküp

Sabah otobüsümüzde alınan lunch box kahvaltının ardından, yaklaşık 150 kilometre sonra Selanik’e varışımızı gerçekleştiriyoruz. Selanik panoramik şehir turumuza başlıyoruz.Yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Kordon, Beyaz Kule, bey hamamı, Bedesten, Aristo Meydanı, Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi ve şu an Türk konsolosluğunun da bahçesinde bulunduğu Ulu Önder Atatürk’ün evini ziyaret ettikten sonra, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz.Gümrük ve Pasaport işlemlerimizin ardından 4 saatlik Dinar Alp’lerinin arasından Yahya Kemal Beyatlı’nın şehri Üsküp’e varış.Turumuz esnasında, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş Üsküp çarşısı, taş sokakları ve tarihi mahalleri, Davut Pasha Külliyesi, Mustafa Pasha Cami, Sultan Murat Cami, İsa Bey Cami, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat Kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları, Hükûmet binası, Meclis, 17. yüzyıl’dan kalma St. Spas Kilisesi, Buyuk İskender heykeli, Rahibe Terasa anıtı, Rahibe Terasa’nın evi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte serbest zaman. Belirlenen saatte toparlanma ve otel transfer. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde. Konaklama Üsküp.

3.Gün:Üsküp - Kalkandelen - Ohrid

Sabah erken saatte otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma ve otobüslere hareket. Üsküp’ten Tetovo’ya 40kilometrelik yolculuğun sonrasında ulaşıyoruz. İlk olarak öğlen yemeğimizi Makedonya köftesi servis ediliyor (İsteğe Bağlı). Arnavut nüfusunun fazla olduğu Tetovo’da göreceğimiz yerler arasında; İpek yolu üzerinde kurulmuş 500 yıllık Harabati Tekkesi, Alaca Cami, Osmanlı Hamamı ve Bektaşi Tekkesi, eski Osmanlı Köprüsü yer alıyor. Makedonya’da yaşayan Türklerin kalesi olan Gostivar’a 25km sonra gezeceğimiz yerler arasında. Sonrasında, Saat kulesi, Saat camisi, Ortodoks Kilisesi, Eski Osmanlı evi, ve Türk çayı molası. Ve sonra Kadir Camisi Ziyareti. Gostivar’dan sonra 100 kilometrelik yolculukla Doğal Güzellikleriyle Balkanların en ünlü göl şehri Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz. Tanrı Cenneti yaratırken bir damlasını düşürdüğü bu ufak ve şirin şehirde; tarihî Ohrid Çarşısı, Ayasofya Kilisesi, Antik Tiyatro, İmaret Camisinin ama şu anda Kilise olan eser Plaoşnik Kilisesi, asırlık çınar ağacı ve Ohrid Kalesinden Göle bakış. Akşam yemeği Ohrid gölü kenarındaki Geleneksel Makedon mutfağı ile Canlı çalgı ekibi eşliğinde Makedon gecesi. Sonrasında otelimize transfer. Konaklama Ohrid.

4.Gün:Ohrid - Tiran - Podgorica

Sabah erken saatlerde kahvaltının ardından Check-Out, ve Ohrid’den Tirana yola çıkış.Ohri’den ayrılarak 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca’nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar’ın dağlık ülkesi Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varış. 1614’te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920’de Arnavutluk’un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan, panoramik bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Ethem Bey Cami, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları. Tiran turumuzun ardından Arnavutluk`taki son durağımız olan İşkodra`ya geçiyoruz. Panoramik olarak İşkodra`daki tarihi kale ve şehir surlarını gördükten sonra Karadağ gümrüğünü geçip, akşam yemeği ve konaklama için otelimize transferimizi sağlıyoruz. Konaklama Podgorica’da.

5.Gün:Podgorica - Budva - Kotor - Dubrovnik - Trebinje

Sabah erken saatlerde otelimizdeki kahvaltının ardından check-out ve Avrupa`nın resmi olarak tanınan en genç devleti Karadağ’ın turistik şehri Budva’nın merkezine hareket. Avrupa sosyetesinin son dönemdeki en uğrak yeri olan Budva turumuza başlıyoruz. Ardından önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor. Burada, Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Kotor’da alınan muhteşem öğle yemeğinin ardından gezeceğimiz yerler; Sveti Tripon Katedrali, Sveti Luke Katedrali, Sveti Ana Kilisesi, Şifa veren Meryem Kilisesi, Kotor Sarayı, Napoleon Tiyatrosu, St Nicolas Katedrali, Deniz Müzesi ve Kotor körfezi. Turumuzu bitirdikten sonra Buradaki Eskişehir ve Kaleyi gördükten sonra gezimiz Öğleden sonra, Eski Yugoslavya’yı oluşturan üç ana devletten biri olan, Katolik mezhebini benimsemiş olması ve daha çok Adriyatik Sahili’ne hâkim coğrafyası sebebiyle, Balkan kültüründen ziyade İtalyan-Akdeniz kültürüne yakınlığıyla bilinen Hırvatistan’a geçiyoruz. Manzaralı, kısa bir yolculuğun ardından, İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik’in en eski ticaret limanlarından, uzun yıllar Venedik etkisinde kaldığı için İtalyan üslubu mimarisi ve şehir dokusuyla bünyesinde muhteşem bir tarih ve doğa sentezini barındıran Dubrovnik’e varış. Bu güzel şehri tanıtan turumuza öncelikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Eskişehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic’in Heykeli, tarihî Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane diğer göreceğimiz yerlerden bazıları. Daha sonra bu güzel şehrin büyülü atmosferinde vakit geçirmek için serbest zaman. Turumuzun ardından Bosna Hersek sınırını geçiyor ve Trebinje bölgesindeki otele akşam yemeği ve konaklama için yerleşme. Konaklama Trebinje.

6.Gün:Trebinje - Mostar – Blagay - Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından check-out ve Trebinje’den yaklaşık 2 saat süren yolculuk ile Mostar eskişehir merkezine hareket.600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koski Mehmed Paşa Cami, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar’ın yerel pazarlarından alışveriş yapabileceğiniz serbest zamanın ardından Alperenler Tekkesi olarak bilinen Blagay tekkeye hareket. Burada 15.yüzyıldan günümüze kadar dimdik ayakta kalan Alperenler tekkesini ve Buna nehrinin su kaynağını ziyaret edeceğiz. Gezimizin ardından Saraybosna`ya hareket. Varış sonrası asırlar boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna’da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihî Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914’te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak, Boşnak gecesinin yapılacağı restoranda transfer. Gecemizin ardından otelimize transfer. Konaklama Saraybosna.

7.Gün:Saraybosna - Beograd

Sabah kahvaltımız ardından check-out, belirlenen bölgede toplanma ve otobüslere hareket. Eski Yugoslavya’nın başkenti Belgrad’a yola çıkış. Yeşilin her tonuna şahit olacağımız 6 saat’lik bu keyifli, yolculuğumuz sonrası canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Beograd şehir turumuzda Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri’nin Tuna’ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed’in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanunî sultan Süleyman’a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa’nın türbesi, Bayraklı Cami, Knez Mhajlova caddesi, Terazi Majdan, görülecek yerler arasındadır. Turumuz ardından Sırp gecesinin organize edileceği restoran transferi. Gecenin ardından konaklama için otelimize transfer. Konaklama Beograd.

8.Gün:Belgrad – Sofya - Plovdiv

Sabah kahvaltımız ardından check-out ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yola çıkış. Gümrük işlemleri ile birlikte yaklaşık 6 saat süren otoban yolculuğu. Varış sonrası Sofya panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali, yürüyerek yolumuza devam ederek Şehrin simgesi olan Banya başı camisini ziyaret ediyoruz. Turumuzun bitimi ile birlikte yaklaşık 3 saat süren Balkanların bir başka incisi Plovdice varış. Varışımızın sonrası akşam yemeği ve konaklama için otelimize transfer. Konaklama Plovdiv.

9.Gün:Plovdiv - İstanbul

Otelimizde alınan kahvaltının ardından Check-out, rehberimiz ile birlikte otobüslere yerleşme. Ardından şehir turumuza başlıyoruz. 4000 yılık geçmişe sahip bir kent olarak; günümüzün modern binaları ve eski çağların mimarisini birleştiren güzel bir şehirdir Plovdiv. Kentte en çok ilgi çeken yer şüphesiz Nöbet tepe mevkiinde yerleşik “Eski Plovdiv” – adında şehrin en eski bölümü üzerinde bulunuyor. Görülecek yerler arasında, Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği ve orijinal ev düzenlemesiyle, bu günümüzde her türlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapmakta olan Balabanov Evi Eski Roma çağından kalma Roma Amfi Tiyatrosu, Roma Stadyumu, Hisar Kapı, Kale içi Mahallesi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Cuma Cami bulunmaktadır.Ardından otobüslerimize yerleşip Gümrük işlemlerini bitirdikten sonra, Edirne üzerinden ortalama 6 saatlik yolculuğun bitiminde İstanbul’a varış.

Bir sonraki Let’s Balkan organizasyonunda görüşmek umuduyla,

Let’s Balkan’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • 7 Gece 4* Otellerde oda kahvaltı konaklama
  • Tüm Transferler
  • Program dahilindeki tüm turlar
  • Tüm öğlen ve akşam yemekleri
  • Tüm otel ve şehir vergileri
  • Türkçe Rehberlik hizmeti

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Program haricindeki turlar
  • Otel ve restaurant extraları
  • Schengen vizesi
  • Müze ve milli park giriş ücretleri
Harita

Balkanlar’daki  birçok şehir; zengin tarihleri, kültürel farklılıkları  ve mimari açıdan değerli yapıları ile görülmeye değer.

Kara yolu ile Türkiye’den kolaylıkla turlarınızı organize edebileceğiniz bu şehirler, yılın her mevsimi ziyarete elverişli.

Seyahat planlarınız arasında Balkanlar varsa, planınıza başlamak için,

her zamanki gibi tavsiyemiz Let’s Balkan ile Balkanlar’da kaliteyi ve tarihi yaşayın.