Balkan Turu ve Vizesiz Balkan Turları 2024

0
Price
Price
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

725
3 Gece 4 Gün
İstanbul Otobüs ile Gidiş
İstanbul Otobüs ile Dönüş
Min Age : 15
Tur Detayları

1.Gün:İstanbul - Kavala

İstanbul’da belirlenen bölgede Let’s Balkan rehberleri eşliğinde otobüslere yerleşme. Çay ve Kahve ikramları ile Tekirdağ üzerinden İpsala sınır kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe üzerinden Yunanistan’ın mis kokulu kurabiyeleri ile ünlü şehri Kavala`ya hareket ediyoruz.

2.Gün:Kavala - Selanik - Ohrid

Sabah otobüsümüzde alınan lunch box kahvaltının ardından, yaklaşık 150 kilometre sonra Selanik’e varışımızı gerçekleştiriyoruz. Selanik panoramik şehir turumuza başlıyoruz.Yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Kordon, Beyaz Kule, bey hamamı, Bedesten, Aristo Meydanı, Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi ve şu an Türk konsolosluğunun da bahçesinde bulunduğu Ulu Önder Atatürk’ün evini ziyaret ettikten sonra otobüslerimize hareket.Dinar Alpleri’nin arasından keyifli kısa yolculuğumuz sonrasında, Yunanistan – Makedonya sınırına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, Manastır (Bitola) kentine varıyoruz ve gezimiz sırasında; Türk çarşısını, Bedesten’i, İshak Camisini, Yeni Camiyi, Haydar Kadı Cami ve Ulu Önder Atatürk’ün mezun olduğu Askerî İdadisinde Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz. Ardından 1 saatlik keyifli yolculuğumuzun sonunda Demir hisar üzerinden İttihat ve Terakkinin önemli isimlerinden Resne’li Niyazi bey’in evini ziyaret ediyor sonrasında Ohrid’e hareket.Yaklaşık 2 saat sonra Ohrid’e varış. Yürüyerek yapacağımız bu turumuz esnasında Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri (dışarıdan), Ohrid’li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, Müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği Ohrid gölü kenarındaki Geleneksel Makedon mutfağı ile Canlı çalgı ekibi eşliğinde Makedon gecesi. Sonrasında otelimize transfer. Konaklama Ohrid.

3.Gün:Ohrid - Üsküp

Otelimizde alınan Kahvaltıdan sonra Check-Out, odaların boşaltılması ve otelin lobisinde kararlaştırılan saatte buluşma, otobüse hareket ve ardından rehberimiz ile birlikte yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Makedon’ların Tetova olarak adlandırdığı, bizim tarihimizde Kalkandelen olarak bildiğimiz şehre gideceğiz. Burada dünyaca ünlü Alaca Cami ve Külliyesinde bulunan medrese, İpek Yolu üzerinde kurulmuş 500 yıllık Harabati Baba Bektaşi tekkesi görülecek yerler arasındadır. Ardından öğle yemeğimiz için kısa bir serbest zaman ve hiç vakit kaybetmeden yaklaşık 1 saatlik yolculuğun sonrasında Makedonya’nın başkenti Üsküp’e varış. Eski kale bölgesinde otobüsümüzü duraklatıyor turumuza başlıyoruz.. Turumuz esnasında, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş çarşı, taş sokakları ve tarihi mahalleri, Davut Pasha Külliyesi, Mustafa Pasha Cami, Sultan Murat Cami, İsa Bey Cami, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat Kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları, hükûmet binası, meclis, 17. yüzyıldan kalma St Spas Kilisesi, Buyuk İskender heykeli, Rahibe Terasa anıtı, Rahibe Terasa’nın evi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile serbest zaman ve ardından belirlenen saatte otobüse hareket, ve rehberimiz ile birlikte Akşam yemeğimiz ve konaklama için otelimize transfer. Konaklama Üsküp.

4.Gün:Üsküp - Sofya - Plovdiv - İstanbul

Sabah kahvaltımız ardından check-out ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yola çıkış. Gümrük işlemleri ile birlikte yaklaşık 6 saat süren otoban yolculuğu. Varış sonrası Sofya panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali, yürüyerek yolumuza devam ederek Şehrin simgesi olan Banya başı camisini ziyaret ediyoruz. Turumuzun bitimi ile birlikte yaklaşık 3 saat süren Balkanların bir başka incisi Plovdiv üzerinden, Gümrük işlemlerini bitirdikten sonra, Türkiye Cumhuriyetine giriş yapıyoruz. Edirne üzerinden ortalama 8 saatlik yolculuğun bitiminde İstanbul’a varış.

Bir sonraki Let’s Balkan organizasyonunda görüşmek umuduyla,

Let’s Balkan’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • 7 Gece 4* Otellerde oda kahvaltı konaklama
  • Tüm Transferler
  • Program dahilindeki tüm turlar
  • Tüm öğlen ve akşam yemekleri
  • Tüm otel ve şehir vergileri
  • Türkçe Rehberlik hizmeti

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Program haricindeki turlar
  • Otel ve restaurant extraları
  • Schengen vizesi
  • Müze ve milli park giriş ücretleri
Harita

Bulgaristan, Avrupa’daki en eski ülkelerden biridir.

Ve hatta Roma İmparatorluğu’ndan önce kurulmuştur. 7. yüzyılda Bulgaristan Cumhuriyeti olarak temelleri atılmıştır. Ve doğudan Akdeniz’e iki büyük ticaret yolunun kesiştiği noktada bulunmaktadır. Yunanistan, Roma ve Bizans’tan insanlar ve ticaret malları, çoğunlukla tarih boyunca Bulgaristan’ı dolaşmıştır.Başkent Sofya Avrupa’nın en eski 2.Şehridir.

Ve ayrıca Bulgar Ortodoks Kilisesi, en eski Slav Ortodoks Kilisesi sayılmaktadır.

Her zamanki gibi tavsiyemiz Let’s Balkan ile Bulgaristan’ı keşfedin.