2024 Butik Balkan Turları

0
Price
Price
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

651
8 Gece 9 Gün
Ankara'dan Otobüs ile Gidiş
Ankara'ya Otobüs ile Dönüş
Min Age : 8
Tur Detayları

1.Gün:Ankara - İstanbul - Kavala

Let’s Balkan rehberleri ile Ankara’da akşam belirlenen bölgede buluşularak yola çıkıyoruz. Düzce, Bolu ve İstanbul yolu üzerinden yolda sık sık verilen molalarla, sabah erken saatlerde İpsala sınır kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Yunanistan’a geçiyoruz, Keşan üzerinden İpsala sınır kapısına varışımızı gerçekleştiriyoruz. Günün her saatlerinde hosteslerimizin servis edeceği sıcak çay ve kahvelerle yolculuğun tadını çıkartabilirsiniz.

2.Gün:İpsala – Kavala - Selanik

Sabah otobüsümüzde alınan lunch box kahvaltının ardından, Gümülcine ve İskeçe hattından Yunanistan’ın en meşhur kurabiyeleri ile ünlü Kavala Nea Karvali kasabasına varıyoruz.Kurabiyelerimizi aldıktan sonra kısa bir serbest zaman veriyor ve Kavala yürüyüş turumuza başlıyoruz.Kavala turumuzda; Liman, Su Kemerleri, İbrahim Paşa Cami, 19. yüzyıl Neoklasik yapılar, İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa evi ve heykeli, göreceğimiz yerler arasındandır.Ardından yaklaşık 150 kilometre sonra Selanik’e varışımızı gerçekleştiriyoruz. Selanik panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Kordon, Beyaz Kule, bey hamamı, Bedesten, Aristo Meydanı, Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi ve şu an Türk konsolosluğunun da bahçesinde bulunduğu Ulu Önder Atatürk’ün evini ziyaret ettikten sonra, Akşam Tavernanın organize edileceği restoranda hareket. Yunan gecesinin ardından otel transfer. Konaklama Selanik.

3.Gün:Selanik – Manastır – Resne – Ohrid - Üsküp

Sabah otelimizde alınan kahvaltıdan sonra Check-Out, Dinar Alpleri’nin arasından keyifli kısa yolculuğumuz sonrasında, Yunanistan – Makedonya sınırına ulaşıyoruz.Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, Manastır (Bitola) kentine varıyoruz ve gezimiz sırasında; Türk çarşısını, Bedesten’i, İshak Camisini, Yeni Camiyi, Haydar Kadı Cami ve Ulu Önder Atatürk’ün mezun olduğu Askerî İdadisinde Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz.Ardından 1 saatlik keyifli yolculuğumuzun sonunda Demir hisar üzerinden İttihat ve Terakkinin önemli isimlerinden Resne’li Niyazi bey’in evini ziyaret ediyor sonrasında Ohrid’e hareket. Yaklaşık 2 saat sonra Ohrid’e varış. Yürüyerek yapacağımız bu turumuz esnasında Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri (dışarıdan), Ohrid’li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, Müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Vardar nehri kıyısına kurulmuş, Yahya Kemal’in şehri Makedonya’ya hareket. Varışımıza takriben otel transfer. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde. Konaklama Üsküp.

4.Gün:Üsküp – Prizren - (zamana göre İşkodra turu) – Bar

Sabah otelimizde alınan kahvaltıdan sonra Check-Out, şehir merkezine hareket. Turumuz esnasında, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş Üsküp çarşısı, taş sokakları ve tarihi mahalleri, Davut Pasha Külliyesi, Mustafa Pasha Cami, Sultan Murat Cami, İsa Bey Cami, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat Kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları, Hükûmet binası, Meclis, 17. yüzyıldan kalma St. Spas Kilisesi, Buyuk İskender heykeli, Rahibe Terasa anıtı, Rahibe Terasa’nın evi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte rehberimizle 1 saatlik yolculuğun sonunda, Kosova gümrüğüne varıyoruz. Gümrük işlemlerimizi tamamladıktan sonra Prizren’e hareket ve kısa bir yolculuktan sonrasında varış. Osmanlı’dan birçok eserin bulunduğu Kosova’nın diğer önemli merkezi olan Prizren’ de yapacağımız şehir turunda Halveti Tekkesi, Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Osmanlı mezarlığı, dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinanpaşa Cami, savaşın yıkıcı etkilerini hâlâ görebileceğiniz Sırp mahallesi ve Roma döneminden kalan Şehir Kalesi göreceğimiz yerler arasındadır. Kısa bir serbest zamanın ardından otobüslerimize binip kısa bir yolculuğun ardından, Arnavutluk sınır kapısına ulaşıyoruz. Standart pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, İşkodra ve akabinde Karadağ sınırına varıp Bar şehrine ilerliyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Bardaki otelimizde. Konaklama Bar.

5.Gün:Bar - Budva – Kotor – Dubrovnik – Trebinje

Sabah otelimizdeki kahvaltının ardından Check-Out ve erken saatlerinde Avrupa`nın resmi olarak tanınan en genç devleti Karadağ’ın turistik şehri Budva şehrine hareket.Yaklaşık 1 saat süren renkli ve keyifli yolculuğumuzu ardından, Adriyatik denizinin kenarından kurulmuş, Avrupa sosyetesinin son dönemdeki uğrak yeri konumundaki Budva turumuza başlıyoruz.Budva eskişehir turumuzda Stari Grad (Eskişehir) gezimizde; Eski Liman, Aziz Yediler Kilisesi, Denizcilik Müzesi, Pi Meydanı, Büyük Çan, Antik Yunan kalıntıları, göreceğimiz eserler arasındadır. Ardından önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saat süren Kotor yolculuğumuzun ardından, Burada, Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız şehir turunda, bu şirin beldeyi tanıyacaksınız.Kotor’da alınan muhteşem öğle yemeğinin (İsteğe Bağlı) ardından gezeceğimiz yerler arasında; Sveti Tripon Katedrali, Sveti Luke Katedrali, Sveti Ana Kilisesi, Şifa veren Meryem Kilisesi, Kotor Sarayı, Napoleon Tiyatrosu, St Nicolas Katedrali, Deniz Müzesi ve Kotor körfezi yer alıyor. Turumuzu bitirdikten sonra Buradaki Eskişehir ve Kaleyi geziyoruz ve ardından otobüslerimize yerleşip Hırvatistan sınırına doğru ilerliyoruz. Eski Yugoslavya’yı oluşturan üç ana devletten biri olan, Katolik mezhebini benimsemiş olması ve daha çok Adriyatik Sahili’ne hâkim coğrafyası sebebiyle, Balkan kültüründen ziyade İtalyan-Akdeniz kültürüne yakınlığıyla bilinen Hırvatistan’a geçiyoruz.Hırvatistan-Karadağ gümrüğünde, Pasaport ve Gümrük işlemlerini tamamlıyoruz.Manzaralı, kısa bir yolculuğun ardından, İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik’in en eski ticaret limanlarından, uzun yıllar Venedik etkisinde kaldığı için İtalyan üslubu mimarisi ve şehir dokusuyla bünyesinde muhteşem bir tarih-doğa sentezini barındıran Dubrovnik’e varış. Bu güzel şehri tanıtan turumuza öncelikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Eskişehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic’in Heykeli, tarihî Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane diğer göreceğimiz yerlerden bazıları. Daha sonra bu güzel şehrin büyülü atmosferinde vakit geçirmek için serbest zaman. Turumuzun ardından Bosna Hersek sınırını geçiyor ve 1 saatlik mesafedeki Trebinje bölgesindeki otele akşam yemeği ve konaklama için yerleşme. Konaklama Trebinje.

6.Gün:Trebinje - Mostar – Blagay - Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından check-out ve Trebinje’den yaklaşık 2 saat süren yolculuk ile Mostar eskişehir merkezine hareket.600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesin’deki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Cami, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar’ın yerel pazarlarından alışveriş yapabileceğiniz serbest zamanın ardından Alperenler Tekkesi olarak bilinen Blagay tekkeye hareket. Burada 15. yüzyıldan günümüze kadar dimdik ayakta kalan Alperenler tekkesini ve Buna nehrinin su kaynağını ziyaret ediyoruz. Gezimizin ardından Saraybosna’ya hareket. Varış sonrası asırlar boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna’da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihî Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914’te Franz Ferdinand suikast’ının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak, Boşnak gecesinin yapılacağı restoranda transfer. Gecemizin ardından otelimize transfer. Konaklama Saraybosna.

7.Gün:Saraybosna - Belgrad

Sabah kahvaltımız ardından check-out, belirlenen bölgede toplanma ve otobüslere hareket. Eski Yugoslavya’nın başkenti Belgrad’a Romanya dağlarının eşsiz güzellikleri arasında yola çıkış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, yeşilin her tonuna şahit olacağımız 7 saat’lik bu keyifli, yolculuğumuz sonrası canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad’a varış.Şehir turumuzda Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri’nin Tuna’ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed’in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanunî sultan Süleyman’a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa’nın türbesi, Bayraklı Cami, Knez Mhajlova caddesi, Terazi Meydanı, görülecek yerler arasındadır. Turumuz ardından konaklama ve akşam yemeği için otelimize transfer. Konaklama Belgrad.

8.Gün:Belgrad – Sofya - Plovdiv

Sabah kahvaltımız ardından check-out ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yola çıkış. Gümrük işlemleri ile birlikte yaklaşık 6 saat süren otoban yolculuğu. Varış sonrası Sofya panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali, yürüyerek yolumuza devam ederek Şehrin simgesi olan Banya başı camisini ziyaret ediyoruz. Turumuzun bitimi ile birlikte yaklaşık 3 saat süren Balkanların bir başka incisi Plovdice varış. Varışımızın sonrası akşam yemeği ve konaklama için otelimize transfer. Konaklama Plovdiv.

9.Gün:Plovdiv - İstanbul - Ankara

Otelimizde alınan kahvaltının ardından Check-out, rehberimiz ile birlikte otobüslere yerleşme. Ardından şehir turumuza başlıyoruz. 4000 yılık geçmişe sahip bir kent olarak; günümüzün modern binaları ve eski çağların mimarisini birleştiren güzel bir şehirdir Plovdiv. Kentte en çok ilgi çeken yer şüphesiz Nöbet tepe mevkinde yerleşik “Eski Plovdiv” – adında şehrin en eski bölümü üzerinde bulunuyor. Görülecek yerler arasında, Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği ve orijinal ev düzenlemesiyle, bu günümüzde her türlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapmakta olan Balabanov Evi Eski Roma çağından kalma Roma Amfi Tiyatrosu, Roma Stadyumu, Hisar Kapı, Kale içi Mahallesi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Cuma Cami bulunmaktadır.Ardından otobüslerimize yerleşip Gümrük işlemlerini bitirdikten sonra, Türkiye Cumhuriyetine giriş yapıyoruz.Edirne üzerinden ortalama 12 saatlik yolculuğun bitiminde Ankara’ya varış.

Bir sonraki Let’s Balkan organizasyonunda görüşmek umuduyla,

Let’s Balkan’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • 7 Gece 4* Otellerde oda kahvaltı konaklama
  • Tüm Transferler
  • Program dahilindeki tüm turlar
  • Tüm öğlen ve akşam yemekleri
  • Tüm otel ve şehir vergileri
  • Türkçe Rehberlik hizmeti

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Program haricindeki turlar
  • Otel ve restaurant extraları
  • Schengen vizesi
  • Müze ve milli park giriş ücretleri
Harita

Makedonya’nın Cenneti  dünyaca ünlü Ohrid Gölü, Avrupa’nın en eski gölü olan Balkanlar’da en derin göl olma özelliğini taşıyor. Gölün tarihinin 400 milyon yıldan daha eskiye dayandığı ve 200’den fazla endemik türe ev sahipliği yaptığı düşünülüyor.

Gölün bitki ve hayvan türlerinin çoğu endemik ve Ohri’ye özgü. Bunlardan en ünlüsü letnica ve belvica adında iki  Ohrid alabalığı. Diğer benzersiz Ohrid canlıları da, iki tür yılan balığı ve Ohri incisi yapmak için kullanılan inci balığı. Bu değerli mücevher nesilden nesile aktarılmış gizli bir yöntemle imal ediliyor.

Her zamanki gibi tavsiyemiz Let’s Balkan ile Ohrid’i keşfedin.